Week 5 van mijn stageperiode

5 oktober 2025 - Sliema, Malta

Beste lezer,

Welkom bij alweer week 5 van mijn stageperiode hier in Malta. Vorige week heb ik uitgebreid verteld over mijn werkzaamheden binnen het hotel, en deze week ga ik meer in over wat ik allemaal heb gedaan deze week. En zal ik ook foto's toevoegen van de werkzaamheden en activiteiten die ik heb gedaan deze week om te bewijzen dat ik ook daadwerkelijk werk hier en niet alleen maar in de club sta. Is echt NIET het geval hoor.

Goed we dwalen af... Op maandag en dinsdag had ik zoals de hele week een ochtend shift. Daarin begon ik met het ontbijt regelen maar gelukkig hadden ze allemaal extra mensen aangenomen waardoor we met 4 man bij het ontbijt stonden om ze te laten zien hoe dat werkt en het inleren ervan. Ik merk wel dat mijn geduld daar heel laag voor is en dat is natuurlijk niet eerlijk want die mensen beginnen net en weten er natuurlijk nog helemaal niks van net zoals ik had de eerste 2 weken, maar toch heb ik er af en toe moeite mee om mijn geduld te bewaren maar ik doe mijn best. Op het ongelofijk slome koffiezet apparaat na ging het allemaal wel vlekkeloos. Ook nam ik ze mee in de room checks waarin we kijken of alles compleet is en goed schoon en dan voornamelijk voor stof. Nou dat is een werkje dat iedereen wel kan en niet veel moeite of tijd kost, en het is ook fijn om te doen als er voetbal of F1 wordt uitgezonden want dan kun je dat ook ff snel checken. Daarna komen de nieuwe arrivals en die geef ik dan altijd een rondleiding door het hotel, de rooftop en de kamer met alle uitleg erbij, dit is na servetjes vouwen mijn favoriete taak in het hotel omdat je met de gasten bezig bent en ze welkom kunt heten. Ik ben daar goed in en vind dat leuk om te doen en je kunt er ook best wel veel fooi voor krijgen.

Op woensdag en donderdag had ik vrij en dat is normaal niet zo want ik heb normaal vrij op zondag en maandag omdat ik dan zaterdagavond op stap kan en en zondag sport kan kijken, maar dinsdagmiddag kwamen opa en oma aan op het vliegveld in Malta en dan kan ik mijn weekend wel opofferen. Toen ze aankwamen en bij het hotel aan kwamen ben ik meteen naar het hotel gegaan om ze te meeten. Om ze na een dikke maand eindelijk weer eens te spreken en om mijn worstenbroodjes en hagelslag op te halen. Toen hebben we veel bijgekletst en gegeten met ze'n 3en en daarna zijn opa en ik in cafe Tex Mex Marseille- Ajax gaan kijken, ik weet niet waarom ik erover begin want wat een ellende was dat maar gelukkig hadden ze een aanbieding op het bier want anders waren we avond niet doorgekomen. De dag daarna hadden we allemaal wilde plannen om er op uit te gaan maar het weer dacht daar anders over want het waaide zo hard dat ik bijna weer terug naar Nederland waaide en het regende alsof ik in Nederland was. Ik twijfelde even dat de biertjes van de avond ervoor me fataal waren geworden en dat ik weer in Nederland was maar dat was niet zo gelukkig. Dus hebben we heel de dag lekker binnen gezeten, gedronken en heel veel bijgekletst. En op donderdag hadden we heerlijk weer en zijn we naar Birgu geweest het dorp waar ik stage loop. Waar we heerlijk langs de haven zaten in een echt Italiaans restaurant, want eigenlijk zijn Maltezen gewoon Temu Italianen. Nou goed daar hebben we heerlijk gegeten en gedronken en heb ik de rest van de dag met ze besteed en daarna nog even bij het hotel en toen moesten we alweer afscheid nemen helaas.

En op vrijdag, zaterdag en zondag heb ik gewoon weer stage gelopen en vreselijk hard gewerkt. De dagen zaggen er eigenlijk hetzelfde uit als maandag en dinsdag vrij rustig met zowel het ontbijit als met de arrivals en depatures. Ik ben wel zaterdag op stap geweest terwijl ik vroeg moest beginnen zondag maar je kent het gezegde 's avonds een vent 's ochtends een vent en geloof het of niet maar ik was 's ochtends gewoon een vent en heb zondag toen een aardige werkdag gehad.

Het was dus een leuke, emotionele en rustige week waar ik echt heb genoten. En dat is natuurlijk het aller belangrijkst.

Dat was hem weer voor deze week.

Groetjes van je trouwe vriend,

Caelin Smulders

Daadwerkelijk aan het werkEerste ontmoeting met opa en oma in MaltaRestaurant in St JuliansHaven in Birgu