Blog week 10 van stage
11 november 2025 - Sliema, Malta
Beste lezer,
Welkom bij blog 10 van mijn stage hier in Malta. Ik zit hier nu al 10 van de 15 weken dus ik zit nu op 2/3, ik had van te voren niet verwacht dat de tijd zo snel zou gaan hier. Dat is natuurlijk fijn maar aan de andere kant ook weer minder fijn natuurlijk want ik heb het hier wel goed naar mijn zin. Ik twijfel al jaren om in het buitenland te gaan wonen en daarom dat ik dit avontuur ook ben aangegaan, het bevalt me eigenlijk erg goed, alleen het ding is dat ik niet op Malta zou gaan wonen, want het is hier een klein druk eiland met een cultuur waar ik niet zo tussen pas maar voor 3,5 maand bevalt het prima. Al helemaal als ik erover nadenk wat ik voor weer in Nederland zou hebben.
Maar goed hoe is mijn week verlopen hiero. Het antwoord is daarop vooral goed maar ook minder. Het was vooral een goede en leuke week vooral op stage en daarbuiten maar daar kom ik zo op. Het geen waar ik deze week heel veel moeite had was dat onze Nederlandse groep die we hier hebben leren kennen in het weekend zijn vertrokken terug naar Nederland, hun stageperiode hier zat er helaas weer op. Deze laatste week met hun hebben we gelukkig wel goed besteed. We hebben donderdag bij ons thuis hamburgers gegeten zaten we daar met 9 man opgefrot aan onze eettafel maar het was het helemaal waard en daarna zijn we met ze'n alle op stap geweest voor de laatste keer met ze'n alle hier in Malta waar we nog 1 keer maximaal hebben genoten met ze'n alle. De dag erna helaas wel vermoeid werken maar so be it. En vrijdag avond kwamen ze voor de allerlaatste keer langs om hun boodschappen aan ons te geven en voor de laatste keer bijkletsen en afscheid nemen. Het voordeel is nu wel dat we zoveel saus en chocopasta hebben dat we heel afrika kunnen voorzien van saus en pasta. En toen ik afscheid ging nemen moest ik mezelf toch wel groot houden om niet te huilen moet ik eerlijk toegeven. Ik huil zelden dus dan kun je wel zien hoe speciaal die 2 maanden voor mij waren, ook omdat je elkaar 2 maanden bijna elke dag hebt gezien.
Goed we gaan verder.... Ik had een hele relaxte week stage gelukkig ik moest weer met de front-office agent Dora werken en dat is echt een topper, ze is eenc heel rexaled persoon waarmee je goed kunt werken en mee kunt buurten en met Niels mijn klasgenoot wat ook een topgozer is. En we hadden zo'n week dat we alle 3 in een melige bui zaten dus dat werkt altijd leuker natuurlijk. Het was heel de week vrij rustig behalve op zaterdag toen besloot iedereen precies tegelijk buiten te gaan zitten en te ontbijten terwijl ik alleen ontbijt moest doen en dat was nog al gestress. Ik heb zo'n gevoel dat dit een oproep was om precies om half 10 's ochtends te verzamelen. Het systeem zat me goed tegen te werken, en dat is volkomen terecht want ik doe dat nog veel vaker tegen het systeem dus nu staan we quitte.
En zondag begon mijn weekend en dat was een heerlijke sportdag als je sport kijken als sportdag bekijkt. Eerst Ajax gekeken dat was ook weer om te janken daarna nog meer voetbal en F1 waarin onze Max weer geweldig heeft gereden en dat dus het einige lichtpuntje was van die intensiefe sportdag.
Dat was hem eigenlijk wel een beetje.
Bedankt voor je aandacht en tot volgende week.
Groetjes,
Caelin Smulders