Week 2 van mijn stage: De inwerkperiode

14 september 2025 - Birgu, Malta

Beste lezer,

Ik heb in week 1 een vlog gemaakt waarin ik mezelf voorstelde, vertelde waar ik stage loop en wat mijn werkzaamheden zijn. En daar ga ik deze week wat meer op in plus extra informatie!!

Zoals ik heb verteld loop ik stage bij IBB Palazzo Bettina een 4-sterren hotel gelegen in Birgu, Malta. Maar hoe ging de kennismaking nou eigenlijk?

Ik ben het weekend voordat ik zou moeten beginnen alvast langs geweest om kennis te maken met mijn stagebegeleider tevens de manager. Daar heb ik alle benodigde informatie gekregen, spullen en een rondleiding door het hotel. Uiteindelijk was het zover de stage begon en daar maakte ik ook kennis met mijn andere collega’s. Ik werd vriendelijk ontvangen en ik had meteen het idee dat ik er echt bij hoorde.

Ze lieten me ook meteen kennismaken met de werkwijze en cultuur van het hotel. Het geen waar zij echt voor staan is de allerbeste service te bieden aan de gasten. Dus dat hou ik in gedachte althans ik doe mijn best :}. Om zo ook de gasten de allerbeste service te bieden.

Ook zijn er wat afspraken komen kijken. Natuurlijk de standaard zooi zoals op tijd komen maar ja dat kan zelfs een kip zonder kop nog bedenken en verder zijn de afspraken dat we onze uren halen en altijd 100% geven tijdens onze shift.

Dan gaan we over naar de werkzaamheden, want wat moet ik eigenlijk heel de dag doen. Ik begin ‘s ochtendsvroeg om 8:00 uur en dan ben ik verantwoordelijk voor het ontbijt. Als dat allemaal geregeld en voorbij is moet ik kamers checken van gasten die op die dag arriveren. Verder is het gasten helpen met vragen of verzoeken en in en uitchecken. Dat gaat tot nu toe allemaal wel prima. Soms heb ik pech met hele drukke dagen dat alles tegelijk komt, maar ja zo is het leven zo mijn opa zeggen. En ik heb nog nergens feedback over gekregen wat er eventueel beter zou kunnen.

Ik heb van de werkzaamheden een bepaald beeld. De conclusie is dat de werkzaamheden helemaal niks met mijn opleiding te maken hebben (junior accountmanager), maar dat ik wel leer om met klanten te werken en relaties op te bouwen wat wel weer nuttig gaat zijn.

En dan tot slot hoe ik me ga voorbereiden op de rest van mijn stage? Feedback vragen om te kijken of er iets beter kan en proberen zo veel mogelijk al alleen te doen

Ik hoop dat ik u goed heb weten te informeren en bedankt voor uw aandacht.

met vriendelijke groet,

Je trouwe vriend Caelin Smulders